Vihdoinkin!

Siinä se nyt on. Blogi nimittäin. Blogi, joka keskittyy lähinnä ruoan ja leivonnan ympärille. Vegaanisen sellaisen. Tulen julkaisemaan kokeilemiani reseptejä kuvien kera.

Tykkään kokeilla keittiössä uusia reseptejä ja makuja ennakkoluulottomasti, vannoen kuitenkin myös perinteisen ruoan ja leivonnan puolesta, toisinaan uusilla twisteillä - vegenä tietysti. Kaikenhan voi periaatteessa toteuttaa vegenä, toisaalta itselläni ei ole mitään tarvetta kopioida karjalanpaistia vegemuotoon, sillä en millään tavalla ikävöi kyseistä ruokaa saati sen makua.. Kuitenkin esim. nyhtökaura, härkis ja muru (kaurajauhis) ovat mielestäni loistavia innovaatioita ja niin vaan on, että härkiksestä tehty pastakastike on jotain ihan parasta eikä sillä ole mitään tekemistä alkuperäisen lihaisan reseptin kanssa (vaikka näyttää hieman samalta). Sillä vegeversio vie voiton kevyesti! 
Mielipiteitä on varmasti yhtä monia, kuin on syöviä suitakin. Ympäristön kannalta voidaan tietysti miettiä mikä on hyvä vaihtoehto ja mikä vähemmän hyvä, koska ilmastoahdistus.. Mutta ei siihen aiheeseen nyt sen enempää!

Oma ruokafilosofiani perustuu terveelliseen ja ravitsevaan ruokaan, ruoanlaiton ja leivonnan iloon, mutta myös kyseenalaistamiseen ja kokeilunhaluun. Pyrin käyttämään satokauden raaka-aineita runsaasti ruoanlaitossani. Tykkään yhdistellä raaka-aineita, joiden ei voisi ajatella sopivan keskenään, mutta jonka lopputulos todetaan loistomatchiksi.
Toisaalta en ymmärrä mikä on kananmunan tehtävä monissakaan ruoissa ja leivoksissa. Miksi se kananmuna lisätään esim. pullataikinaan, kun taikinasta tulee paljon parempaa ilman? Valmiista pullasta puhumattakaan. Ja pullan voitelu kannattaa ehdottomasti toteuttaa muulla kuin kananmunalla, voit hämmästyä! Ja tämä mielipide ei siis linkity siihen, että olen vegaani. Olen ollut vuosia sitten sekasyöjä ja kyseenalaistin jo silloin kananmuna-keissin.

Joka tapauksessa tervetuloa seuraamaan blogiani ja ajatuksiani pääasiassa liittyen ruokaan ja leivontaan. Jätäthän kommenttia, jos siltä tuntuu!

Ps. Blogi vasta tekeytyy, joten malttia!   -Tiia

Kahvi vegekermalla ja raakakaakaolla, nam!



Ei kommentteja

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!