Hummus eli kikhernetahna

Olen tehnyt hummusta eli kikhernetahnaa useilla eri variaatioilla, mutta vihdoinkin sain sen onnistumaan juuri sellaisena, kuin olen sen mielessäni ajatellutkin. Jaan siis teille hummuksen reseptin, joka mielestäni on lähes täydellinen. Nyt tietysti on sanottava se, että resepti ei ole sen alkuperäisen Tel Avivista kotoisin olevan reseptin mukainen vaan olen sitä itse muokannut omaan makuuni sopivaksi. Mielestäni ns. aito resepti on hieman "pliisu" ja jättää jokseenkin tunteen, että jotain puuttuu.
Näinpä ollen minusta on tullut oman reseptini myötä suuri hummuksen ystävä ja teen tätä herkkua viikottain. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Hummusta voi nauttia melkeinpä miten tahansa; mm. leivän päällä, dippaillen, salaatin lisukkeena.
Ja jos tuntuu niin siitä vain lisäilemään mausteiden määrää, mutta uskoisin ettei tämä resepti jätä hummuksen ystäviä kylmäksi.






Hummus


  • 175 g kikherneitä (valutettu paino, esim. GoGreen Kikärter eko)
  • alle 1/2 dl vettä tai kikherneiden lientä
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi (itse laitan 2 kynttä, mutta kannattaa ensin kokeilla yhdellä)
  • 1,5 rkl laadukasta oliiviöljyä (tahnan sekaan n. 1/2 rkl, loput koristeluun)
  • 1,5 rkl tahinia (mieluiten itsetehtyä)
  • (1/4 tl suolaa)
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • tuoretta korianteria ja persiljaa/lehtipersiljaa


Valuta kikherneet ja muista säästää liemi eli aquafaba, jota voi käyttää kananmunan korvikkeena muussa ruoanlaitossa (teen tästä myöhemmin oman postauksen), jos päätät käyttää tässä reseptissä siis vettä (itse käytän). 
Aja kikherneet ja osa ilmoitetusta vesimäärästä tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu, valkosipulit, pieni loraus öljyä, tahini ja mausteet sekaan. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa mukaan loput ilmoitetusta vesimäärästä. 
Koristele tahna oliiviöljyllä sekä tuoreilla yrteillä ja nauti!







Ei kommentteja

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!