Näinpä ollen minusta on tullut oman reseptini myötä suuri hummuksen ystävä ja teen tätä herkkua viikottain. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Hummusta voi nauttia melkeinpä miten tahansa; mm. leivän päällä, dippaillen, salaatin lisukkeena.
Ja jos tuntuu niin siitä vain lisäilemään mausteiden määrää, mutta uskoisin ettei tämä resepti jätä hummuksen ystäviä kylmäksi.
Hummus
- 175 g kikherneitä (valutettu paino, esim. GoGreen Kikärter eko)
- alle 1/2 dl vettä tai kikherneiden lientä
- 1,5 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi (itse laitan 2 kynttä, mutta kannattaa ensin kokeilla yhdellä)
- 1,5 rkl laadukasta oliiviöljyä (tahnan sekaan n. 1/2 rkl, loput koristeluun)
- 1,5 rkl tahinia (mieluiten itsetehtyä)
- (1/4 tl suolaa)
- 1/2 tl kurkumaa
- 1/2 tl juustokuminaa
- tuoretta korianteria ja persiljaa/lehtipersiljaa
Valuta kikherneet ja muista säästää liemi eli aquafaba, jota voi käyttää kananmunan korvikkeena muussa ruoanlaitossa (teen tästä myöhemmin oman postauksen), jos päätät käyttää tässä reseptissä siis vettä (itse käytän).
Aja kikherneet ja osa ilmoitetusta vesimäärästä tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu, valkosipulit, pieni loraus öljyä, tahini ja mausteet sekaan. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa mukaan loput ilmoitetusta vesimäärästä.
Ei kommentteja
Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!