Hurmaavat naurisrieskat

Rieskat ovat aina olleet yksi lemppareistani. Muistan, kun rakastin jo lapsena ihania tuoreita perunarieskoja ja halusin niitä myös aina kaupasta ostettavan. Myös ohrarieskat olivat herkkua.
Periaatteessahan nämäkään naurisrieskat eivät hirmuisesti eroa perinteisestä perunasukulaisestaan, mutta kyllä näihin niin pehmeä ja lempeä maku keitetystä ja soseutetusta nauriista tulee, että kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tässä on myös leivonnainen, jonka voi loistavasti tehdä vaikka gluteenittomana sopivilla jauhoilla. Itse tein nämä rieskat tällä kertaa yksinomaan spelttijauhoilla, mutta onnistuu myös esimerkiksi mantelijauhoilla, kaurajauhoilla ja kookosjauhoilla. Kannattaa tehdä sekoitus jauhoista ja lisätä sekaan psylliumia.
Nämä naurisrieskat ovat vegaanisia ja sisällön puolesta ei voi kyllä myöskään kovinkaan epäterveellisiksi arvostella. Tuore nauris ja laadukkaat kuitupitoiset jauhot tekevät tästä itse asiassa vaikka varsin kivan iltapalan. Päälle vielä raikkaita vihanneksia!


Naurisrieskat  (n. 8-12 kpl, koosta riippuen)


  • 400 g      naurista
  • n. 1,5 dl  kaurajuomaa
  • n. 2 dl     spelttijauhoja
  • (psylliumia)
  • ripaus     suolaa
  • 1,5 rkl    laadukasta oliiviöljyä


Keitä nauriit kypsäksi ja soseuta. Lisää sekaan kaurajuoma ja sekoita. Lisää jauhot ja suola. Sekoita.
Lisää vasta lopuksi oliiviöljy. Näin taikinaan jää kaunis kiilto.
Nostele taikinasta pellille pieniä kekoja, jotka muotoilet jauhoisin käsin litteiksi rieskoiksi.
Rieskat kannattaa paistaa hyvin kuumassa uunissa, n. 250 asteessa. Paistoaika uunista riippuen n. 15 minuuttia. Rieskat ovat valmiita, kun pintaan on paistunut kullanruskeita laikkuja.
Nauti heti uunista tulleina!








Ei kommentteja

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!