Banaanileipä muffinsien muodossa

Muutaman kerran olen tehnyt tätä herkullistakin herkullisempaa banaanileipää. Tässä kivaa on se, että tuote maistuu sekä "suolaisena", että makeana tarjottavana. Banaanileipä menee hyvin joko keiton kaverina tai sitten ihan kahvittelun lomassa. Banaanihan on makeaa eli periaatteessa leipä menee kahvikakun sijasta, mutta kuitenkin kyseessä on leipä. Ja harvoin leipä vastaa kahvikakkua. Miten vain, tämän voi syödä ihan miten haluaa ja minkä kanssa haluaa ja ilman mitään muuta, jos niin haluaa. Hyvää tämä kuitenkin on ja sisältö on mukavan ravitseva. Tästäpä siis hieman terveellisempi herkku alkavan viikonlopun nautiskeluhetkiin!





Banaanileipä (n. 6 kpl muffinseja)

  • n. 5 kypsää banaania (yksi koristeluun)
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl mantelijauhoa/kookosjauhoa/spelttijauhoa tms.
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • mausteita oman maun mukaan (itse käytin kanelia, kardemummaa, inkivääriä, neilikkaa, pomeranssinkuorta, vaniljauutetta, koska piti saada joulun makua ja tuoksua!)

Muussaa banaanit ja lisää etikka joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää soseen sekaan.
Voitele muffinsivuoka öljyllä ja täytä kolot taikinalla (jätä tilaa päälle tuleville bantskuille).
Koristele muffinsit ohuilla banaanislaisseilla haluamallasi tavalla.
Paista 200 asteessa n. 30 min.
Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä - molempi parempi. Ja tee niin iso satsi, että riittää seuraavallekin päivälle!




Ei kommentteja

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!