Pinaattiletut




Tässä on ehdottomasti yksi lapsuuteni - tai no oikeastaan koko tähänastisen elämäni lempiruoistani ikinä - pinaattiletut. Mustaherukkahillon ja puolukoiden kera, täydellistä! Nykyään tosin puolukat riittävät. Miksei myös aroniamarjat tai herukat. Joka tapauksessa itse tehtyjen juuri paistettujen pinaattilettujen maku ja tuoksu ja kaikki on vaan niin mahtavaa!
Reseptiä kannattaa testailla muitakin jauhoja hyödyntäen. Kaurahiutaleet tuovat maistuvaa lisämakua ja toisaalta kookosjuoma kävisi myös kaurajuoman tilalla oikein hyvin. 
Mutta tässäpä loisto-ohje spinulettuihin.


Pinaattiletut eli spinuletut (1:lle tai 4:lle, riippuu nälästä)


  • 200 g pakastepinaattia
  • n. 2,5-3 dl speltti-ja kaurajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • suolaa
  • 5 dl kaurajuomaa 
  • 1 rkl rypsiöljyä


Sulata pinaatti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niiden sekaan pinaatti ja nesteet. 
Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä turpoamaan. 
Paista letut öljytyssä lettupannussa. Älä käristä pannua liian kuumalla, jotta letut eivät pala.



Nauti aronioiden kanssa. Saat samalla mojovan antioksidanttipommin!





Ei kommentteja

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!