Burgerit

Junk food -teema jatkuu! Tai no, liian terveellistä kylläkin junk foodiksi, mutta ymmärrät varmaan pointin.. Kaikestahan saa myös epäterveellistä, mutta kyllä tämä resepti on kaukana siitä.
Heti alkajaisiksi on sanottava, että nämä burgerit on testattu 5 vuotiaalla sekasyöjä-lapsella (toisinaan hieman nirsohkolla) ja tuntui toimivan mainiosti. Tuli ihan mainintakin erikseen, että tosi hyviä pihvejä täti! Joten voin lähes varmuudella sanoa, että nämä käyvät aivan kaikille.
Resepti on alunperin otettu testiin Vegaanin keittiössä -keittokirjasta (lähinnä siis pihvit). Tätä reseptiä on käytetty niin monta kertaa, että edes laskuissa en pysy enää, mutta tuntuu, että joka kerta resepti yllättää uudelleen ja uudelleen. Jokaisella kokkauskerralla teen pieniä muutoksia niin pihveihin, kuin sämpylöihinkin. Myös burgereiden väliin valikoin lisukkeet pitkälti satokauden mukaan. Näin tulee vaihtelua reseptiin ja touhu ei pääse muuttumaan tylsäksi.
Tosin tällä kertaa nämä burgerit tehtiin mökillä ja mentiin sieltä mistä aita on matalin, joten..
Joka tapauksessa tässä on yksi luottoresepteistäni lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen, olkaa hyvät!




Sämpylät (n. 10 kpl)

  • 5 dl vettä 
  • 1 pss kuivahiivaa
  • suolaa
  • n. 7 dl jauhoja (mitä kaapista sattuu löytymään)
  • 3 rkl öljyä

Sekoita kuivahiiva pienen jauhomäärän kanssa ja lisää seos +42 asteisen veden sekaan.
Lisää suolaa maun mukaan ja lisää jauhoja hiljalleen. Lisää myös öljy sekaan. 
Anna taikinan hetki kohota ja muotoile sämpylät pellille.
Tässä ohjeessa jauhojen määrä on sen verran vähäinen, että taikina jää löysähköksi eikä siis irtoa kulhon reunoista helposti. Näin kuitenkin tulee huomattavasti mehevämmät sämpylät eli lopputulos palkitsee.
Paista sämpylät 225 asteessa 10-15 minuuttia. 




Linssi-kvinoapihvit (n. 10 kpl)

  • 1 dl kvinoaa
  • 2 dl vihreitä linssejä
  • 1 tl kanelia
  • 4 tl kasvisliemijauhetta
  • 1 rkl jeeraa
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 sipulia
  • 4-5 valkosipulinkynttä

Huuhtele kvinoa ja keitä puuroksi suolalla maustetussa vedessä. 
Huuhtele linssit ja keitä pehmeiksi. Lisää keitinveteen suolaa. Voit käyttää myös valmiiksi keitettyjä linssejä, mutta kannattaa ennen käyttöä huuhdella ne erityisen hyvin sillä ovat yleensä todella suolaisia. 
Sekoita kvinoa, linssit ja muut ainekset sekaisin ja anna seoksen vetäytyä hetken aikaa.
Kasta kädet öljyssä ja muotoile pihvit uunipellille. 
Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.




Täytä burgerit haluamillasi täytteillä.
Nämä burgerit tehtiin tosiaan tällä kertaa mökillä ja haluttiin päästä varsin helpolla.
Välissä salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, vegaanista juustoa, vegaanista majoneesia, suolakurkkua, ketsuppia.

Helppoa, nopeaa ja herkullista!





Ei kommentteja

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!