Kaalilaatikko

Perusruokien äärellä.
Kaalilaatikko on klassikko. Yksi lemppareista. Maistuu kaikille. Lämmittää ihanasti. Tekee hyvää. On edullista. Reseptiä voi varioida loputtomiin. Mitäs vielä?
Tässä ohjeessa käytetään soijaa, joten jos se ei sovi sinulle syystä tai toisesta, voi tilalla käyttää hernerouhetta, härkäpapurouhetta tai miksei vaikka nyhtökauraa.
Ainut miinus tässä ruoassa on kaalin pilkkominen. Se on mielestäni rasittavaa ja sotkuista. Yleensä kaali viipaloidaan laatikkoa varten, mutta omistan oikein kätevän laitteen, joka silppuaa ihan mitä vain nopeasti ja se silppuaa myös kaalin laatikkoani varten. Eli kaali ei laatikossani ole viipale-muodossa vaan samanlaisena kuutiona/silppuna, kuin sipulikin. Tämä ei makuun vaikuta eikä ulkonäköön ainakaan negatiivisesti.
Tässä resepti maistuvaan arkiruokaan.




Kaalilaatikko (6-8 annosta)


  • 3 dl soijarouhetta
  • 800 g keräkaalia
  • 3 pientä naurista
  • 2 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1,5 dl riisiä tai kvinoaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl mustapippuria
  • suolaa
  • 3 dl kaurakermaa/kaurajuomaa
  • 3 tl agavesiirappia


Turvota soijarouhe vedessä (vettä sen verran, että rouhe peittyy).
Keitä riisi/kvinoa. Pilko kaali, nauriit, sipulit ja valkosipulit ja ruskista pannulla öljyssä ja mausta.
Ruskista soijarouhe ja mausta.
Sekoita kaaliseos, riisi/kvinoa, soijarouhe ja kaurakerma sekaisin ja kaada voideltuun vuokaan. 
Lisää pinnalle vielä agavesiirappia. 
Paista laatikkoa 200 asteessa n. 45 minuuttia. 

Nauti joko kokonaisten tai survottujen aroniamarjojen tai puolukoiden sekä yrttien kanssa.
Bon appétit!






Aroniat survottuina ihan sellaisenaan. Nam!


1 kommentti

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!