Vispipuuro omenasta

Ulkonäkö ei tällä tuotteella nyt ehkä niinkään säväytä, mutta maku kyllä senkin edestä! Tästä tuli ihanan kuohkeaa ja omenaisen makeaa. Täydellistä vaikka iltapalaksi. Kannattaa muuten heti tehdä suosiolla isompi setti, meillä tämä määrä upposi kahdelle aikuiselle hetkessä!
Pidän kovasti vispipuuroista ja teen niitä suhteellisen usein. Tykkään kyllä siitä perinteisestä puolukka-versiosta, mutta jotenkin olen viime aikoina kaivannut vispipuuroon muitakin makuja.
Vispipuuron voi oikein hyvin tehdä kokonaan ilman lisättyä sokeria ja niin sen yleensä teenkin, mutta tähän omenaiseen versioon laitoin tällä kertaa hieman makeutusta.
Olen pakastanut käyttämäni omenat kuorineen, jonka vuoksi puuroon jää omenan kuoria "sattumina". Itseäni ne eivät haittaa, mutta ne voi halutessaan siivilöidä poiskin.
Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä, vaikka et muuten olisikaan vispipuurojen suuri ystävä!





Omenavispipuuro (4-5 annosta)


  • 8 dl vettä
  • 5-6 dl jäisiä omenakuutioita 
  • reilu 1 dl mannasuurimoita
  • alle 1/2 dl ruokosokeria
  • kanelitanko

Laita vesi ja omenat kattilaan kiehumaan (+kanelitanko). Lisää suurimot hiljalleen koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää sokeri. Anna porista hiljalleen n. 10 minuuttia. 
Siirrä puuro jäähtymään ja vatkaa sähkövatkaimella vasta, kun puuro on täysin jäähtynyttä, jos haluat puurosta kuohkeaa. Jos vähempi kuohkeus riittää, voi puuron vatkata jo aiemmin. 
Nauti vaikka kaura-tai kookosjuoman kera! 


Ei kommentteja

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!