Tämä yksinkertainen, mutta sitäkin maukkaampi tomaattikeitto valmistuu hetkessä. Toki jos aikaa on enemmän niin keiton voisi tehdä tuoreista tomaateista. Näin makuun saa entisestään syvyyttä. Molempi parempi.
Itselläni on tapana syödä tämä keitto joko lämmitetyn tomaattisen nyhtökauran tai Indian curry-härkiksen kanssa, jotta turvataan proteiinin saanti. Mutta tässäkin jälleen se oma makuaisti ratkaisee mikä kenellekin sopii!
Itselläni on tapana syödä tämä keitto joko lämmitetyn tomaattisen nyhtökauran tai Indian curry-härkiksen kanssa, jotta turvataan proteiinin saanti. Mutta tässäkin jälleen se oma makuaisti ratkaisee mikä kenellekin sopii!
Tomaattikeitto (n. 4 annosta)
- 1,2 kg makeuttamatonta tomaattimurskaa
- 1 tölkki kookosmaitoa
- ripaus suolaa
- pari kunnon rouhaisua mustapippuria
- (chiliä)
- tomaattista nyhtökauraa tai härkistä (esim. Indian curry-maku)
- tuoretta basilikaa
Kiehauta tomaattimurskat kattilassa ja lisää sekaan kookosmaito sekä mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia.
Tarjoile keitto kuumana ja lisää nyhtökaura/härkis keiton päälle lämmitettynä ihan sellaisenaan.
Herkullisia ja kevyitä keittohetkiä!
Ei kommentteja
Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!