Välipalaletut

Aamiaiseksi, välipalaksi, iltapalaksi, makeannälkään.. Näistä letuista on moneksi. Ja tässä vain yhdenlainen lettuohje, nämä voi nimittäin tehdä niin monella eri tavalla. Tulen varmasti julkaisemaan useamman erilaisen ohjeen letuille, sillä kyseessä on ruokien vakiovaruste arkeeni ja viikonloppuihini. Teen useamman kerran viikossa erilaisia lettuja nimenomaan proteiinipitoisina. Ne vain sattuvat olemaan niin hyviä, terveellisiä, nopeita, helppoja, sopivasti täyttäviä, loputtomasti muunneltavissa, tilanteeseen kuin tilanteeseen. Tällä kertaa lettumassan sekaan pääsi proteiinijauheen/papujen/kikherneiden sijasta tofua.





Letut (15-20 kpl)


  • 2 banaania
  • 3,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl makeuttamatonta kaura-tai kookosjuomaa
  • 150 g tofua (itse käytin maustamatonta SoFine-tofua)
  • 1 dl Alpro Natural kookoksella-jogurttia
  • 1,5 rkl perunajauhoja TAI haluamaasi proteiinijauhetta


Aja ainekset sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella ja tarkista maku. Voit lisätä hyppysellisen suolaa sekaan. Itse en koe sitä tässä reseptissä tarpeelliseksi.
Suosittelen paistamaan letut ihan lettupannulla, mutta sen puuttuessa normi paistinpannukin käy, sillä massa pysyy kivasti kyllä kasassa. Käytä paistaessa laadukasta öljyä.
Tarjoile marjojen, maapähkinävoin ja agavesiirapin kanssa. Kivan makukombon (ja vitamiineja) tuo myös granaattiomenan siemenet.





Ei kommentteja

Jätäthän kommenttisi vierailustasi, kiitos!